Nyheter

Harmony från Schneider Electric lanseras i en trådlös variant

Nu går samtliga tryckknappar i serien Harmony från Schneider Electric att få i en trådlös variant, vilket öppnar upp för en mängd nya användningsområden. Knapparna kräver varken batterier eller kabeldragning vilket minskar tid och kostnad för installationen och minimerar underhållsbehovet.

Harmony är Schneider Electrics serie med innovativa tryckknappar för industrin. Nu går hela sortimentet av Harmony XB4 och XB5 att få i trådlös version. De trådlösa tryckknapparna drivs av en sändare som varken kräver batterier eller kabeldragning. Det skapar flexibilitet i valet av placering, förenklar installationen och minskar behovet av underhåll.

Energieffektivitet i en knapp

Sändaren i tryckknappen drivs av energi som genereras när knappen trycks in och skickar en radiosignal till mottagaren. Både sändare och mottagare är mycket kompakta. Sändaren har samma storlek som standard kontaktblock och monteras på samma sätt som ett standard kontaktblock. Mottagaren är en modul som enkelt kan installeras i ett apparatskåp. Signalen har en räckvidd på 100 meter vid fri sikt – 25-40 meter om mottagaren är monterad i ett apparatskåp av metall.

En trådlös tryckknapp är en lämplig lösning när placeringen av en tryckknapp behöver ändras eller när det krävs maximal rörelsefrihet runt maskinen. Monteringen av sändare och mottagare och kommunikation mellan enheterna görs mycket enkelt.

Säkra och solida trådlösa knappar för industriella miljöer

Tryckknapparna är utformade för att passa i krävande industriella miljöer och i olika typer av transportsystem och de passar även i byggnader för styrning av exempelvis belysning och dörröppning. Knapparna kan fås med eller utan belysning.

Några fördelar med trådlösa tryckknappar:

Ingen kabel som kan komma till skada

Inga problem med skruvanslutningar på grund av vibrationer

Ingen kabelingång i kapslingen – mindre damm och vätskeintrång

För automatiska dörrar kan ett trådlöst dragdon monteras var som helst

Passar i de mest krävande miljöer, beroende på modell, upp till IP 69K, för utomhusbruk från minus 40 till plus 70 grader C

Läs mer

Här finns mer information om Harmony-serien

Här finns en film om Harmony trådlös teknik (8 min)