Nyheter

Skapa en VPN-tunnel hemma i soffan

Facebook
LinkedIn
Twitter

Molntjänst med Integrerad VPN-tunnel direkt till styrsystemet utan extra hårdvara.

(01/21) mGuard Secure Remote Service från Phoenix Contact har funnits på marknaden mer än 10 år. Molntjänsten erbjuder användaren en säker krypterad VPN tunnel till valfritt antal maskiner från ett valfritt antal ”användare/servicetekniker”. Molntjänstens administratör tilldelar rättigheter till access för olika tekniker/service till olika maskiner/system.

Nu erbjuds förutom fjärranslutning från vanliga ”PC” datorer med diagnostik eller utvecklingsmjukvaran t.ex TIA-portal, PLCnext Engineer etc. även access från mobila enheter med såväl Android som iOS-baserade operativ. Genom detta öppnas möjligheten att på ett säkert och kontrollerat sätt på distans surfa in maskinnätverket till automationskomponenternas web-based management (frekvensomformare, HMI-paneler etc) i de olika utspridda maskinerna/systemen. direkt från telefonen eller surfplattans browser.

På maskinsidan kan nu även förutom cloudkopplare, modem och routrar även styrsystem i familjen PLCnext från Phoenix Contact också anslutas direkt till mGuard Secure Remote Service. För integrering av PLCnext styrsystem finns appen ”mGuard Secure Remote Service Connector” till PLCnext att ladda ner i PLCnext Store. Ingen extra hårdvara behövs.

För att hålla kunddata säkra har de säkerhetsrelaterade parametrarna för mGuard Secure Remote Service framtidssäkrats genom att föra dem i linje med rekommendationerna från det tyska federala kontoret för informationssäkerhet (BSI) om krypteringsalgoritmer och längder.

Med version 2.11 kan nu olika subnät av en maskin eller ett system enkelt läggas till i användargränssnittet. I version 2.12 och framåt kommer de att göras tillgängliga selektivt för användare eller användargrupper med fin granularitet.