Nyheter

Ny kraftfull integrationslösning för företag inom tillverkande industri och logistik

Den nya versionen av integrationsmotorn Blue Integrator omfattar en rad uppdateringar som effektivt möter kraven på att hantera allt större datavolymer.

Det gör Blue Integrator till en mycket kraftfull och kostnadseffektiv integrationslösning för företag inom e-handel, tillverkande industri, retail och logistik.

I den senaste versionen har prestandan optimerats för att kunna processa fler meddelanden parallellt. Det innebär en upp till tio gånger högre kapacitet att hantera dataflöden.

En förbättrad mappnings- och schemahanteringen ger ytterligare tidsbesparingar och ökad flexibilitet. Version 4.1 har även ett utökat stöd för integration med SAP och hanterar nu även RFC-kommunikation. Förutom SAP har Blue Integrator färdiga integrationer med affärssystemen Dynamics 365, Jeeves och Garp. Till skillnad från traditionell direktintegration påverkar Blue Integrator inte drift och prestanda i det befintliga affärssystemet.

Enkelt införande och snabb effekt

– Med den utveckling vi ser inom e-handel, logistik och flera andra branscher har behovet av effektiva integrationslösningar aldrig varit större. Blue Integrator är utvecklad för att vara enkel att införa och säkerställer att företaget snabbt får en automatiserad lösning för att dela information i realtid mellan olika IT-system. Risken för fel minimeras också när samma data går att skicka ut eller hämta från flera system oberoende av varandra. Med lanseringen av version 4.1 ser vi till att matcha utvecklingen och fortsätta ligga i täten inom modern integration, säger Stefan Jörkander, vd på Connect Companies, det företag som äger och säljer Blue Integrator.

– Genom att använda Blue Integrator och vårt befintliga affärssystem har vi trimmat ner antalet integrationer från cirka 2 000 till 50, säger Claes Rylander, E-Commerce Manager på Staples.

Ökad e-handel driver behovet

Idag krävs effektiva verktyg för att exempelvis ändra utbudet i sin e-handel, snabbt justera priser på produkter, införa och använda olika betalningslösningar eller byta transportör. Integration blir också en avgörande faktor vid sammanslagningar av olika slag. Här blir Blue Integrator en möjliggörare som samlar information och bidrar till att affärs- och verksamhetsbeslut kan tas med ett underlag som alltid är aktuellt.

– Amazons inträde på den svenska e-handelsmarknaden har givetvis satt sina spår hos många aktörer. Blue Integrator är inget undantag och vi har förberett för att kunna stödja en smidig anslutning till den här typen av e-handelssajter. Inom kort kommer vi att erbjuda färdigkonfigurerade portar mot Amazon. Det kommer att göra det ännu enklare att sätta upp ett integrationsflöde mellan enskilda företag och Amazon, kommenterar Stefan Jörkander.