Nyheter

Eco Wave Power säkrar tillstånd för cementverk och flytande installation för EWP-EDF One-projektet

Eco Wave Power har nu säkrat tillståndet för teknisk samordning från Tel Aviv Jaffas kommun. Tillståndet är en viktig milstolpe och behövs för cementarbeten och installation av tio flottörer för EWP-EDF One wave energy-projektet i i Jaffa Port, Israel.

Tillståndet gör det möjligt för Eco Wave Power att fortsätta med installationen av projektet vid vågbrytaren, som ska omfatta cementarbeten för förstärkning och installation av 10 flottörer på 30 meter av en befintlig vågbrytare i hamnen med en installerad kapacitet på 100 kW. Varje flottör kommer att ha en yta på 8,54 kvadratmeter.

Alla anläggningsarbeten kommer att planeras och övervakas av Alex Gleizer, en civilingenjör med 25 års erfarenhet från projekt för det israeliska järnvägsbolaget, flygvapnet och elbolaget.

– Jag har deltagit i flera energiprojekt, såsom ett traditionellt kraftverk på 495 MW år 2012 och ett vattenkraftprojekt med pumpar i Gilboa i Israel 2017. Eco Wave Powers vågenergiteknik är definitivt det mest unika och innovativa projekt som jag har varit engagerad i. Jag är väldigt glad att delta i detta projekt och att få övervaka anläggningsarbeten på ett säkert och tillförlitligt sätt, sa Alex Gleizer.

– Vi är mycket glada att kunna meddela denna milstolpe som gör det möjligt för oss att fortsätta med cementarbetena och installationen av flottörerna, vilket för oss ett steg närmare driftsättningen av vårt andra nätanslutna vågkraftverk. På grund av Eco Wave Powers landbaserade teknologi kommer installationen av cement och flottörer att vara enkel och inte att involvera några fartyg, dykare, undervattenskablar, som är kända för att vara dyra och komplexa. Alla arbeten kommer att utföras från landsidan med standardutrustning, vilket förstärker Eco Wave Power-teknikens kostnadseffektivitet jämfört med offshore-lösningar, säger Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power.

Arbetena kommer att utföras via en underleverantör och förväntas vara färdiga under de kommande månaderna.

EWP-EDF one-projektet genomförs i samarbete med EDF Renewables IL och samfinansieras av det israeliska energiministeriet.