Nyheter

DENIOS levererar ett brandklassat färgrum till BE Group

Med brandsäkerheten och arbetsmiljösäkerheten högst på agendan valdes DENIOS som leverantör till BE Groups nya produktionslinje i Norrköping. I en miljöcontainer WFP-M 10, REI 90 från DENIOS blandas färgen för att sedan tryckas till lackeringslinjen.

60 miljoners investering i Norrköping

BE Group är ett handels- och serviceföretag inom stål, rostfritt stål och aluminium. På sin anläggning i Norrköping har företaget investerat 60 miljoner i en helt ny produktionslinje för bearbetning av stålbalk, rör och profilstål. Den nya linjen har en hög automatiseringsgrad för kapning, borrning, fräsning, blästring och målning av långa stålprodukter som balk, stång, konstruktionsrör och profilstål.

Säkerheten först på agendan

BE Group har höga krav på både säkerhet samt arbetsmiljö och anläggningen är redan en referensanläggning för branschkollegor från hela världen.

– Varje dag ligger säkerheten högst på agendan och det är tydligt att ledningen i företaget menar allvar med säkerhetstänket, säger Daniel Träff som är produktionsledare på anläggningen.

Färgblandningsrum och förvaring

På den nya produktionslinjen förvaras fat med färg för att sedan blandas och tryckas till lackeringslinjen. För att uppnå bästa resultat vid lackeringen måste en temperatur på 20 grader kunna garanteras på färgen. Eftersom färgerna klassas som brandfarlig vara är det av yttersta vikt för BE Group att allt blev rätt och att lösningen uppfyller samtliga krav för brandsäkerhet och arbetsmiljösäkerhet.

Brandklassad förvaring i egen brandcell

Till BE Groups produktionslinje levererade DENIOS ett kundanpassat brandklassat färgrum, inrymt i en miljöcontainer WFP-M 10, REI 90. Miljöcontainern är utrustad med teknisk ventilation, ett kraftfullt värmeaggregat och belysning samt utvändig lackering i specialkulör. Alla elektriska komponenter, såväl som installation, är klassade enligt ATEX. Specialkulören gör att miljöcontainern smälter in i övrig inredning på produktionsanläggningen.

– Vi är mycket stolta över att få vara med och leverera en kvalitetsprodukt till BE. Att BE, med sina högt ställda krav, väljer DENIOS som leverantör är också ett bevis på att vår satsning på hög säkerhet ligger rätt i tiden och även lönar sig hos våra kunder, säger Linus Jacker, VD på DENIOS AB.

– Vi är nöjda, både kontakten och samarbetet med DENIOS har flutit på jättebra, avslutar Daniel Träff.