Nyheter

Unit4 växlar upp: Erfaren industriledare påskyndar innovation av molnapplikationer

Unit4, ledare inom molnapplikationer för medelstora organisationer inom tjänstesektorn, tillkännagav idag utnämningen av Dmitri Krakovsky till Chief Product Officer.

Dmitri Krakovsky är en erkänd teknikchef med 30 års erfarenhet inom IT-branschen. Han ska leda utvecklingen av Unit4:s ERP-produkter när företaget utvecklar sin teknik för att hjälpa organisationer till en mer långsiktig digital framtid.

Dmitris stora kunskap och strategiska ledarskap inom utveckling och lansering av programvarulösningar för företag blir viktig för att möta den växande efterfrågan på ERP-programvara för att öka organisationers produktivitet, snabbhet och flexibilitet.

Som expert inom sitt område har Dmitri haft en rad olika ledande befattningar, bland annat chef för Human Capital Management Products på SAP SuccessFactors, där han ledde utvecklingen av molnbaserade HR-produkter. Därefter som chef för produkthantering på Intuit Quickbooks® och senast som Vice President of Products på Google, där han arbetade med maskininlärningsbaserade applikationer och datatjänster på Google Cloud Platform. 

Dmitri kommer att ansvara för den heltäckande kundupplevelsen av Unit4:s produkter för att öka kundvärdet, innovationsgraden och kvaliteten i takt med att företaget satsar ytterligare på sitt moderna, modulära multi-tenant-baserade ERP-system i molnet. 

–  Jag är mycket glad över att få börja på Unit4 av tre skäl – möjligheterna, tekniken och teamet.  Det här är en otrolig möjlighet att leverera något som kunderna har efterfrågat hos ERP-lösningar i årtionden – ett system som är utformat efter deras specifika behov och som gör företaget snabbt och anpassningsbart, samtidigt som systemet är så lättanvänt att medarbetarna kan vara produktiva. Lösningen möjliggörs genom framsynt teknik och utnyttjande av omvälvande teknikskiften som mikrotjänstarkitekturer, API:er, maskininlärning och upplevelsedesign. Avslutningsvis känner jag att Unit4 har ett fantastiskt team som strävar efter att förverkliga den här visionen – några har jag känt länge, några har jag lärt känna under de senaste månaderna och jag ser fram emot att gå vidare med dem, säger Dmitri Krakovsky. 

– Det gläder mig att kunna välkomna Dmitri till Unit4 som vår nya Chief Product Officer, säger Mike Ettling, CEO på Unit4. Hans omfattande kunskap och erfarenhet gör honom till rätt person att leda utvecklingen och leveransen av våra produkter. Vi har nu en möjlighet att omdefiniera ERP, i synnerhet som vi ser att organisationer snabbt inriktar sig mot digital omvandling för att anpassa sig till förändringar på marknaden, behoven i de samhällen där de är verksamma och självklart att engagera medarbetarna med kraftfulla verktyg.

På bilden: Mike Ettling, CEO på Unit4