Nyheter

Årets strategikonferens Power Circle Summit 2021 från fem kontinenter

Den 4 maj 2021 anordnas strategikonferensen Power Circle Summit för 10:e gången och idag öppnar anmälan. Årets tema är ”Connecting Energy” och konferensen genomförs digitalt med talare från fem kontinenter.

Konferensen, som arrangeras av Svenska Mässan, InnoEnergy, Energimyndigheten och Power Circle, bjuder på innovationsrace, inspiration och insikter från energibranschen.

Vår värld blir allt mer digital och sammankopplad. Energisystemet är den grundläggande infrastruktur som ska möjliggöra samhällets utveckling och näringslivets innovationer samtidigt som omställningen till ett fossilfritt samhälle pågår.

Med allt fler uppkopplade produkter och tjänster och en mer dynamisk elmarknad skapas nya möjligheter för framtidens energisystem.

När våra energisystem kopplas upp och ihop kommer det att ske i samarbete med helt nya aktörer. Vi har bara det senaste året sett en rad spännande nyheter där oväntade aktörer ingår samarbeten för att möjliggöra omställningen till ett fossilfritt energisystem, säger Johan Söderbom, ansvarig för energilager och smarta elnät på InnoEnergy.

Detta är några av tankarna bakom årets tema ”Connecting Energy”. Syftet är att utforska hur energisystem på olika sätt kan dra nytta av den sammankoppling som nu sker mellan energibärare, branscher, energisystem och människor. Programmet 2021 innehåller ett rekordstort antal internationella talare, beslutsfattare och ledande inspiratörer.

Årets två Keynote Speakers, digitala transformationsexperten Märtha Rehnberg från DareDisrupt och Andreas Kuhlmann, chef på den tyska energimyndigheten DENA, kommer båda att prata om den omställning vi är mitt inne i.

– Det är spännande att fundera på vart utvecklingen är på väg. Vad kommer omställningen till självkörande fordon eller en storskalig produktion av e-bränslen att innebära för energisystemet. Det är tydligt att digitaliseringen och energiomställningen både utmanar och skapar möjligheter och detta är något vi i branschen behöver prata mer om, säger Johanna Lakso, vd på Power Circle.

Idag öppnar anmälan till konferensen som kommer att arrangeras digitalt den 4 maj 2021. Som en del av programmet erbjuds igen ett Case Marathon med exempel på konkreta lösningar och givetvis är publikfavoriten Innovationsracet kvar där startups tävlar om bästa idé och totalt 175 000 kr i prispengar.