Nyheter

Teknikföretagen fyller 125 år: ”Vi skapar lösningarna”

Teknikföretagen fyller 125 år av lösningar som bidrar till ökad hållbarhet över hela världen. Det firar man under jubileumsåret 2021, då man lyfter fram flera av alla de hundratusentals människor som gör svensk teknikindustri framgångsrik.

Teknikföretagens 125-årsjubileum går under namnet ”Vi skapar lösningarna” och fokus ligger på hållbarhet.

– Teknisk innovation är och har genom tiden varit svaret på många av samhällets utmaningar. Under vårt jubileum har vi därför valt att fokusera på och lyfta de människor och företag som skapar lösningar med hållbarhet som bärande idé, berättar Klas Wåhlberg, vd på Teknikföretagen.

Idag lanseras den kampanjsida där människor i teknikindustrin berättar sina historier om innovationer, produkter, lösningar och företag. I många fall utgör dessa en del av landets stora export och har funnit sin väg eller är på väg ut i världen, och gör den bättre.

På kampanjsidan hittar du samtidigt artiklar som lär dig mer om teknikindustrins historia och vi intervjuar spännande människor som bjuder på sina spaningar in i framtiden.

En viktig del i jubiléet är fem webbsändningar med regional prägel. Det för att lyfta medlemsföretagen som finns utspridda över hela landet. Varje sändning har ett eget tema inom hållbarhet.

Vill du läsa mer om hur Stefan Ytterborn och Cake vill sätta världens befolkning på elektriska motorcyklar?

Hur hjälper Väderstad lantbrukare till varsamt jordbruk över hela världen?

Alla historier, historien och all övrig information hittar du på:

https://www.teknikforetagen.se/vi-skapar-losningarna

Bild av Michael Gaida