Nyheter

M och L: ”Avsluta Gasprojektet Nordstream II omedelbart!”

”Europa måste säkerställa att vi inte agerar på ett sätt som riskerar att stärka den ryska regimen. Gasprojektet Nordstream II måste därför omedelbart avsluta”.

Det skriver Hans Wallmark (M) och Fredrik Malm (L) i en debattartikel i Svenska Dagbladet:

”Vad som på alla sätt kan beskrivas som en fejkdom mot Alexej Navalnyj har nu fabricerats i Moskva. Han kastas i fängelse. Tiden är inne för handling. Inte ännu ett kraftfullt uttalande från Stockholm eller Bryssel.”

”När den ryska befolkningen i bitande kyla och med risk att drabbas av regimens övervåld går ut för att protestera mot korruption och förtryck måste Europa stå på deras sida. Det rysk-tyska gasprojektet Nordstream II stärker Putins regim och nu om någonsin måste det omedelbart avbrytas.”

”Europa måste här och nu säkerställa att vi inte agerar på ett sätt som riskerar att stärka den ryska regimen. Det rysk-tyska gasprojektet Nordstream II måste därför omedelbart avslutas. Vid ett genomförande skulle den ryska regimen entydigt stärkas med nya inkomster direkt in i makthavarnas fickor samtidigt som Europa görs mer beroende av fossilgas. Sverige måste tillsammans med likasinnade länder tydligt driva på för ett stopp.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.svd.se/vi-maste-stoppa-putin-dar-vi-kan