Nyheter

Inission Munkfors bygger om för framtiden

För att bli mer effektiva och ha kapaciteten att möta nya och befintliga kunders behov i framtiden pågår en omfattande ombyggnation hos Inission Munkfors. Nu moderniseras maskinparken samtidigt som fyra våningar ska bli en.

Nu har startskottet gått och Inission Munkfors bygger om för att effektivisera och framtidssäkra alla processer enligt Inspirit, Inissions egna LEAN-program. All verksamhet ska flyttas över till ett plan i samma byggnad.

Leif Svensson, VD för Inission Munkfors, förklarar:

– Det här är en proaktiv aktivitet för att kunna säkerställa en fortsatt tillväxt. Sedan många år tillbaka har Inission Munkfors befunnit sig i en fastighet med fyra våningar. Ur ett flödesperspektiv är det inte optimalt. Genom att samla all kompetens och utrustning på ett plan kommer vi närmare varandra och kan ytterligare ställa om till en mer flödesorienterad verksamhet. Vad det innebär är att vi höjer kapaciteten och kan lättare växa med våra befintliga och nya kunder.

I samband med ombyggnationen kommer Inission Munkfors dessutom att investera i ny maskinutrustning för att öka automatiseringsgraden och kvalitén.

– Vår maskinpark kommer att uppdateras genom att en av våra ytmonteringsmaskiner ersätts av en ny. Detsamma gäller för en av våra ugnar. Vi gör dessa investeringar för att kunna möta framtida krav på elektroniktillverkning där komponenterna som används blir allt mindre och kräver högre precision på omsmältningsprocessen. Med maskinernas nya programvara underlättas operatörernas arbete samtidigt som vi får säkrare och effektivare tillverkningsprocess, säger produktionschef Christer Olsson som tillsammans med Munkfors kommun också är ansvarig för det byggtekniska gällande ombyggnationen.

Mikael Liljemark är Inission Munkfors inköpschef och ansvarig för flytten/samordningen:

– Det här är en laginsats signerat hela Inission och jag är mer än nöjd över hur arbetet fortgår. Det här är ett stort projekt som kräver flexibilitet. För att kunna genomföra projektet har vi fått tillgång till den norra delen av fastigheten. Den delen har totalrenoverats för att möta våra behov. Utöver att vi får mer produktionsyta för färdiga produkter skall också kontor, konferensrum, omklädningsrum och matsal flyttas dit. Maskinparken är kvar på samma plats men produktionsteamen flyttar närmare varandra för mer sammanhållning och tydligare flöde.

Lagret – första etappen

Lagret, som varit lokaliserat till två våningar och en extern byggnad, ska flyttas till en och samma våning för optimerad materialhantering. Det är också i lagret som ombyggnationen startade.

– Lagrets nya planlösning är resultatet av ett utmärkt samarbete mellan oss som jobbar i lagret och ledningen. Vi har fått ta del av alla förändringsförslag och de har lyssnat på våra idéer. Det nya lagret kommer att underlätta vårt arbete avsevärt och i förlängningen effektivisera hela verksamheten, avslutar team leader Malin Lundberg.