Nyheter

Trioplast lanserar maskinsträckfilm

Trioplast har en marknadsledande roll inom klimatsmarta förpackningar med sina hållbarhetskoncept Triolean™ (tunnare produkter med bibehållen eller ökad prestanda), Triogreen™ (produkter baserade på förnybar råvara) och Trioloop™ (produkter tillverkade av återvunnen plast).

Trioloop maskinsträckfilm består av mer än 60% återvunnet material varav minst 51% är PCR – Post Consumer Recycled.

– Att klara av att sammanlänka Trioplasts strategi gällande högpresterande sträckfilmsprodukter för olika applikationer med utmaningen att basera dem på PCR-råvara är en framgångsfaktor för vårt innovationsarbete, säger Hugues Cormier, säljchef för pallsträckfilm i södra Europa på Trioplast.

För att möta framtidens behov av ett cirkulärt samhälle utvecklar Trioplast produkter baserade på återvunnet material. På Trioplast är använd plast inte avfall utan en resurs som kan användas om och om igen.

Trioplast grundades 1965 och ägs sedan 2018 av Altor Fund IV. Trioplast utvecklar och erbjuder innovativa och hållbara plastfilmprodukter och är en av de ledande aktörerna inom segmentet.

Trioplast har en omsättning på 530 MEUR och cirka 1 300 anställda. Koncernens huvudkontor finns i Smålandsstenar, Sverige med produktion i Sverige, Danmark, Frankrike och Nederländerna.