Nyheter

Tenova väljer automationslösningar och drivsystem från ABB

ABB:s framgångar inom Filippinernas metallindustri fortsätter att bana väg för ett produktivt samarbete med Tenova i regionen

Tenova, har valt ABB för leverans och installation av ett omfattande driv- och automationspaket till Perstima, tillverkare av tennbelagd plåt i Sydostasien, för sin nya elektrolytiska förtenning- och stålproduktion i Malvar, Filippinerna. De nya lösningarna kommer att vara i drift i juni 2021.

Projektet inkluderar ABB Ability™ -systemet 800xA DCS (distribuerat styrsystem), som integrerar styr-, el- och kommunikationssystem med optimal översikt av alla processer för stabil produktion och effektiv användning av råvaror och energi, plus det kompakta, högpresterande AC800 PEC-styrsystemet som inkluderar manöverbord och manöverlådor.

ABB kommer dessutom att leverera sitt produktionsstyrningssystem för metallindustrilösningar för att optimera alla aspekter av process- och produktionsplanering, tillgångsövervakning och tillverkning. ABB:s moderna multidrivenheter för lågspänningsapplikationer, ACS880, och motorstyrningscentraler (MCC) kompletterar paketet.

När installation och idrifttagning är klar kommer Perstima att dra nytta av ett kompakt, helt integrerat och lättanvänt styr-, automations- och drivsystem som är utformat för flexibilitet, hållbarhet och optimal produktivitet.

– ABB var det logiska valet att utrusta Perstimas nya elektrolytiska förtenningslinjer med beprövad teknik för noggrann linjehastighet och dragreglering, säger Stefano Marelli, Global Sales Sydostasien på Tenova. ABB:s lösningar matchade perfekt med deras kriterier och kommer att ge Perstima ett robust driv- och automationssystem som kan utökas vartefter anläggningen utvecklas.

– Diskussionerna med ABB har under hela implementeringsfasen varit enormt produktiva, och de har snabbt förstått Perstimas önskan om anpassningar och skräddarsydda inställningar för att underlätta driften, säger Giuseppe Zanzi, försäljnings- och marknadschef på Tenova. Vi ser fram emot att gå in i installations- och driftsättningsfasen 2021, med vetskap om att vi kommer att ha ABB-support hela vägen.

– Detta är ytterligare ett framgångsrikt samarbete med Tenova i Sydostasien efter projekt i Indonesien och Vietnam, säger Shailendra Dubey, Hub Industry Lead, Metals på ABB. Det här är också vårt första engagemang med Perstima, så det är en viktig milstolpe för oss att få deras förtroende och godkännande, och vi ser fram emot ett produktivt samarbete både med denna kund och i regionen som helhet.