Nyheter

Atlas Copco förvärvar italiensk distributör av kompressorutrustning

Atlas Copco har förvärvat DGM SRL (DGM), en italiensk distributör av kompressorutrustning och servicelösningar. Bolagets kunder är huvudsakligen industriföretag i regionen Venetien som ligger i nordöstra Italien.

DGM är ett privatägt företag med 21 anställda. Företaget har sitt säte i Vicenza.

– DGM har byggt upp en lojal kundbas i sin målgrupp, säger Vagner Rego, affärsområdeschef Kompressorteknik. Genom förvärvet får vi möjlighet att öka vår servicenärvaro och försäljning i den viktiga industriella regionen Venetien.

Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte.

Bolaget kommer att bli en del av servicedivisionen inom affärsområdet Kompressorteknik.

Bild: Gerd Altmann