Nyheter

Ledningsförändring på Semcon

Som ett led i Engineering & Digital Services (EDS) tillväxtplan tar Semcons vd Markus Granlund över ansvaret för affärsområdet, medan den tidigare affärsområdeschefen Daniel Rundgren fokuserar på tillväxt och förvärv inom EDS.

Affärsområdet har de senaste åren genomfört förändringar som bidragit till ökad lönsamhet, produktivitet och effektivitet. Därutöver har bland annat den digitala inriktningen fördjupats och branschmixen breddats.

– Engineering & Digital Services är väl positionerat för tillväxt med fantastiska erbjudanden, medarbetare och kunder. Potentialen är stor och vi går nu in i en fas med ökat fokus på att accelerera affärsområdets tillväxt, säger Markus Granlund, vd och affärsområdeschef.

Markus Granlund kommer även att fortsätta sin roll som Semcons vd och koncernchef, samtidigt som Daniel Rundgren frånträder koncernledningen till följd av förändringen som gäller från och med idag. Semcons andra affärsområde, Product Information, berörs inte.

Foto: Patrik Olsson