Nyheter

Install förvärvar mark- och byggbolaget Power Construction

Det norrländska installationsföretaget Install förvärvar majoriteten av aktierna i Power Construction AB. Detta som ett led i sin plan att kunna erbjuda helhetslösningar inom kraftinstallationer över hela Sverige.

Install har haft en brant utvecklingskurva sedan starten 2016 och med Power Construction fortsätter den resan. Tillväxten har hittills handlat om att utveckla det befintliga verksamheterna inom de två verksamhetsområdena El och Fiber.

Power Construction vars verksamhet levererar helhetslösningar inom mark- och byggtjänster kompletterar vårt erbjudande på ett bra sätt. Power Construction har en gedigen erfarenhet inom branschen med sina sju medarbetare vars sammanlagda erfarenhet inom ställverksbranschen uppgår till 25 år.

– Med förvärvet av Power Construction kan vi erbjuda totallösningar av kompletta kraftinstallationer på en geografiskt större marknad. Deras erfarna medarbetare kommer att bli en välkommen förstärkning av vårt team. Med vårt gemensamma erbjudande blir vi rätt positionerade för dagens och framtidens behov inom kraftinstallationer, berättar Jan Fransson, VD, på Install.

Bolagen har under de senaste året stött på varandra i olika uppdrag och våra respektive medarbetare är alltså inte helt obekanta med varandra. Från och med att Power Construction blir en del av Installs verksamhet består Install av närmare 140 medarbetare.

– Det känns bra för Patrik och mig att få bli en del av en stark aktör som Install för att utveckla verksamheten vidare. Vi är ett relativt nytt bolag som är i en expansiv fas och för att klara av att ta nästa steg krävs en större organisation. Install är en stark och långsiktig aktör med ett hållbarhetsfokus vilket är otroligt viktigt för oss, berättar Roger Johansson, delägare i Power Construction.

På bilden syns Jan Fransson, Install, till höger och Patrik Jonsson, Power Construction, till vänster