Nyheter

Protolabs förvärvar 3D Hubs

Proto Labs, Inc.  globalt teknologiföretag inom digital tillverkning, har tecknat avtal om att förvärva 3D Hubs, Inc. 3D Hubs är en nätbaserad plattform för tillverkning, som ger ingenjörer on-demandtillgång till ett globalt nätverk av 240 förstklassiga tillverkningspartners.

Överenskommelsen skapar världens mest omfattande erbjudande inom digital tillverkning av specialdelar. Avtalet ger Protolabs tillgång till ett nätverk av tillverkningspartners, som innebär att företaget kan erbjuda kunder ökad funktionalitet, jämfört med vad som tidigare varit möjligt, liksom fler alternativ vad gäller prissättning och ledtider.

3D Hubs, med huvudkontor i Amsterdam, erbjuder additiv tillverkning (3D-printing), CNC-fräsning, tillverkning i metallplåt samt formsprutningstjänster, till kunder över hela världen.

– 3D Hubs ger Protolabs en plattform att vidareutveckla vår tjänstemodell på så att vi kan ge våra kunder en tidigare aldrig sedd produktionsflexibilitet, säger Rob Bodor, Protolabs nuvarande VP med ansvar för Nord- och Sydamerika och tillträdande styrelseordförande och Chief Executive Officer. Våra kombinerade verksamheter kommer att ge branschen en ledande digital tillverkningslösning som kan hantera allt från idé och prototyp till fullskalig slutproduktion av delar. Tillsammans kan vi genomföra nästan vilket specialtillverkningsprojekt som helst, genom hela produktcykeln.

– Hela 3D Hubs team ser fram emot att bli en del av Protolabs och fortsätta revolutionera tillverkningsindustrin genom innovation. Vårt mål på 3D Hubs är att hjälpa företag skapa nya innovativa produkter med hjälp av effektiva och tillförlitliga leverantörskedjor. Vi är övertygade om att vi genom vårt partnerskap med Protolabs tar oss närmare den missionen, säger Bram de Zwart, medgrundare och CEO på 3D Hubs.

– Förvärvet av 3D Hubs är en del av Protolabs utveckling som ledare inom digital tillverkning, genom att hela tiden kunna ta hand om allt fler av våra kunders behov, säger Vicki Holt, Protolabs Chief Executive Officer. Protolabs ledande in-house, teknologistödda produktionstjänster kombinerat med 3D Hubs globala nätverk av förstklassiga tillverkningspartners kommer att vara oerhört värdefullt för våra kunder under många år framöver.

Om 3D Hubs

3D Hubs är en nätbaserad tillverkningsplattform som ger ingenjörer on-demandtillgång till ett globalt nätverk med tillverkningstjänster. Användare kan enkelt ladda upp sin design, omedelbart få en prisuppgift och starta tillverkning genom en enkel knapptryckning.

3D Hubs grundades i Amsterdam 2013 och har tillverkat mer än sex miljoner delar med flera olika tillverkningsmetoder inklusive CNC-svarvning, 3D-printing, formsprutning och tillverkning i metallplåt.

Företaget har tagit in investeringar på närmare 30 miljoner dollar från Balderton Capital, EQT Ventures, Endeit Capital, Hearst Ventures, DOEN, Future Shape, Rockstart och andra investorer.

3dhubs.com

Om Protolabs

Protolabs är leverantör av digitala tillverkningstjänster. Det teknologistödda företaget producerar specialkomponenter på så kort tid som en dag med hjälp av automatiserad 3D-printing, CNC-svarvning, metallplåtstillverkning och formsprutningsprocesser.

Företagets digitalisering av tillverkningen innebär att produkter kan nå ut på marknaden snabbare. Det leder också till lägre tillverkningskostnader och agilitet i leverantörskedjan genom hela produktens livscykel.

protolabs.com