Nyheter

Den längsta kantpressen som någonsin tillverkats

Strax utanför Skellefteå, i det lilla samhället Ursviken, bygger företaget Ursviken Technology sina marknadsledande hydrauliska pressar och saxar. Med fokus på stora och avancerade kantpressar och saxar för export till en global marknad.

Deras största kantpressar levereras oftast med någon form av skräddarsydd utrustning och då krävs det att automationsplattformen är lika agil och kapabel som företagets ingenjörer!

Nu görs de sista finjusteringarna på den längsta kantpressen som någonsin tillverkats.

Den har en bocklängd på 19,8 meter och har hela 17,8 meter mellan gavlarna. Maskinen har en presskraft på 2 500 ton, vilket i sig inte är så mycket jämfört med några av Ursviken Technology´s övriga maskiner som kan ha upp mot svindlande 12 000 ton i presskraft.

Maskinen väger 700 ton och det inkluderar inte övrig kringutrustning som till exempel främre och bakre anslag.