Nyheter

Säkra, härdade Modbus-till-BACnet-gateways för kritisk kraftkommunikation

Moxa, leverantör av industriella edge-kopplingslösningar, introducerar en ny serie säkra härdade Modbus-to-BACnet-protokollgateways. MGate 5217-serien består av industriella protokollgateways som stöder Modbus RTU/ASCII/TCP och BACnet/IP-protokollkonverteringar, vilket gör det enkelt att integrera industriella enheter i ett energihanteringssystem.

MGate 5217-protokollgateways design bygger på IEC 62443-standarden för att förbättra anslutningssäkerheten. Dessutom har MGate 5217-protokollgateways en tillförlitlig konstruktion som säkerställer kontinuerlig drift under tuffa förhållanden, samt lättanvända verktyg som förenklar enhetskonfiguration och felsökning.

Säkerhetshärdad för att skydda kritiska tillgångar

Kritisk kraftkommunikation sker i tillämpningar som datacenter där sårbarhet är oacceptabelt. Baserat på IEC 62443-standarden stöder designen i MGate 5217-protokollgateways olika säkerhetsfunktioner, såsom vitlistning, kontohantering, lösenordspolicy och en säker TLS-anslutning, som endast tillåter auktoriserade användare och förhindrar oönskad åtkomst, vilket förbättrar anslutningssäkerheten.

Pålitlig design för kontinuerlig drift

Kritisk kraftkommunikation tål inte stilleståndstider, vilket innebär att tillförlitlig kommunikation mellan kraftövervakningsenheter och SCADA-system är kritisk. Därför har MGate 5217-protokollgateways 2 kv seriell portisolering och -40 till 75°C brett driftstemperaturområde för att säkerställa tillförlitlig kommunikation och drift. Dessutom kommer MGate-protokollgateways med en branschledande 5-årsgaranti, vilket säkerställer stabilitet och tillförlitlighet vid långvarig drift.

Enkel installation och underhåll

I kraftövervakningstillämpningar krävs enheter som effektmätare, automatiska överföringsbrytare (ATS) eller UPS-styrenheter för att ansluta och kommunicera med SCADA-system för omedelbar kraftstatusövervakning. Installation och underhåll av många kommunikationsenheter kan vara ett mödosamt arbete. MGate 5217-protokollgateways stöder ett lättanvänt konfigurationsverktyg och ett inbyggt felsökningsverktyg som gör installation och underhåll enkelt och snabbt.

För mer information och produktinformation:

https://www.moxa.com/en/products/industrial-edge-connectivity/protocol-gateways/modbus-tcp-gateways/mgate-5217-series