Nyheter

ELGis AB-serie levererar högkvalitativ komprimerad luft till Château Ollieux Romanis

ELGi Compressors Europe, tillverkare av luftkompressorer installerar nu den andra oljefria skruvkompressorn ur AB ”Always Better”-serien på Château Ollieux Romanis, en ledande tillverkare av förstklassiga ekologiska viner i den franska Languedoc-regionen.

Enheten ur AB-serien kommer att användas vid kväveinerteringen och buteljeringen av vinet. Med en låg livscykelkostnad, hög tillförlitlighet, konstant luftkvalitet och bättre avkastning på investeringen tillhandahåller ELGis AB-serie en unikt hög luftkvalitet i enlighet med ISO8573-1 Klass 0 oljefri luft samt ISO8573-7 vilket garanterar total frånvaro av mikrobiell kontaminering.  Ollieux Romanis grundades 1868 och är med sina 130 hektar en av de största privatägda vingårdarna i Corbières.

Vingården Château Ollieux Romanis ägare Pierre Bories:

– När vi skulle hitta en samarbetspartner för luftkompressorer till våra tillverkningsprocesser var det två faktorer som spelade en avgörande roll för vårt beslut, högsta möjliga luftkvalitet till lägsta möjliga livscykelkostnad. Det var av högsta vikt för oss att eliminera risken för oljekontaminering så att vi kunde säkerställa våra stränga kvalitetskrav. Den oljefria luften säkerställer oljefritt kväve som vi använder vid inerteringen. Inertering med kväve som är fritt från olja och mikrober skyddar vinet mot kontaminering och förhindrar avvikelser i smak och färg, samtidigt som hållbarheten säkerställs. Vi installerade vår första kompressor ur ELGis AB-serie lagom till buteljeringen i mars 2020, och den har presterat oklanderligt. AB-serien säkerställer oljefri luft av högsta kvalitet som gör det möjligt för oss att tillverka vin av hög kvalitet på ett hållbart sätt. Idag kan vi glädja oss åt att kunna utöka systemkapaciteten med ytterligare en enhet ur AB-serien.”

 Det har producerats vin i området kring Château Ollieux Romanis sedan 1000-talet, och under det sena 1990-talet började den familjeägda vingården implementera ekologiska tillverkningsmetoder. Valet av två oljefria kompressorer ur ELGis AB-serie (AB37 VFD och AB30 VFD) går i linje med vingårdens mål att förbättra hållbarheten i sina processer. 

– När man tillverkar kvalitetsvin i årtionden måste man säkerställa att varje steg i produktionsprocessen är absolut felfri och av högsta kvalitet. Kompressorerna ur ELGis AB-serie är ett uttryck för vårt fokus på kvalitet i allt vi gör och symboliserar hur vi använder teknik och innovation som stöd till traditionella metoder, samtidigt som vi är hängivna till en hållbar verksamhet och en bättre miljö, avslutar Pierre Bories.

Nils Blanchard, representant för ELGi Compressors Europe:

– ELGis AB-serie är med sina oljefria skruvkompressorer helt klart en teknikrevolution! Enheterna erbjuder kunder en kompromisslös och oljefri lösning till en reducerad livscykelkostnad. Château Ollieux Romanis kan vittna om hur AB-serien levererar klass 0-certifierad luft av högsta kvalitet med markant lägre underhållskostnader och bättre användarvänlighet i jämförelse med gängse oljefria tekniker. AB-serien har konstruerats med utgångspunkt från ett vatteninsprutat enstegsskruvelement med inbyggt mikrobskydd och vattenavtappningssystem. Enheterna är utformade för att köras i låga hastigheter och fungerar vid höga omgivningstemperaturer.