Nyheter

Rickard Gustafson ny VD och koncernchef för SKF

SKFs styrelse har utsett Rickard Gustafson till ny VD och koncernchef. Rickard Gustafson kommer att efterträda Alrik Danielson under första halvåret 2021.

Rickard Gustafson är för närvarande VD och koncernchef för SAS-koncernen. Innan Rickard Gustafson kom till SAS för tio år sedan var han VD för försäkringsbolaget Codan / Trygg Hansa och han har haft flera befattningar inom General Electric. Han har en civilingenjörsexamen från Linköpings universitet.

Hans Stråberg, styrelseordförande i AB SKF, säger:

– Efter en grundlig och robust sökprocess är vi mycket nöjda att kunna välkomna Rickard Gustafson till SKF. Rickard Gustafsons starka och moderna ledarskap, breda internationella erfarenhet och energi gör honom till rätt person att leda det fortsatta genomförandet av SKFs strategi och ta SKF till nästa nivå av lönsam tillväxt och utveckling.

Rickard Gustafson säger:

– Jag är glad och tacksam för möjligheten att leda SKF, ett mycket respekterat företag inom sin bransch. SKF har en tydligt definierad strategisk inriktning och jag ser fram emot att engagera mig i organisationen och ytterligare påskynda den pågående omvandlingen till en ännu mer kundfokuserad, innovativ, effektiv och hållbar verksamhet.

Hans Stråberg säger: ”Styrelsen vill tacka Alrik Danielson för hans betydande bidrag till SKFs utveckling under sin tid som VD och koncernchef.”