Nyheter

Svenska eSite Power Systems bygger telekomsiter i östra Afrika

eSite Power Systems fortsätter arbetet med sitt kraftförsörjningssystem, eSite x10, för telekomsiter genom att få ytterligare en order på ett antal system. Kunden är en stor aktör inom operationell hantering av telekomsiter och kommer att använda eSite x10 för att installera hos en mobiloperatör i östra Afrika.

eSite x10 fortsätter att leverera besparingar på operationella kostnader med sin unika funktionalitet som är särskilt byggt för dessa miljöer. Den överlägsna funktionaliteten från en lösning som är byggd specifikt för att hantera de svåra miljöerna på telekomsiter i avlägsna områden betyder lägre drifts- och underhållskostnader, lägre CO2 utsläpp och mycket längre livslängd än konkurrerande lösningar.

eSite systemet kommer att vara förikonfigurerat för att kunna nyttja solenergi och kommer att ge stabil och tillförlitlig kraftförsörjning på telecomsiter där elnätet inte är tillförlitligt eller tillgängligt.

– Jag är mycket glad att igen se våra kunder lita på resultatet och den överlägsna tillförlitligheten hos eSite x10, säger Mattias Karlsson, VD, eSite Power Systems.

– Energy as a Service (Energi som en Tjänst) kräver högsta möjliga effektivitet och tillgänglighet från ett kraftförsörjningssystem för telekomsiter. Våra kunder har sett vad vi kan leverera med eSite x10 och fortsätter att komma tillbaka för att förlita sig på våra produkter. Att driva mobilsiter i tuffa miljöer kräver utrustning som är både tillförlitlig och har låga kostnader för skötsel och eSite x10 är perfekt för det här.

eSite Power Systems är ett svenskbaserat teknologiföretag som är specialiserat på kraftförsörjningssystem för telekomsiter i länder med bristande el-försörjning. Bolaget har just firat sitt ettårsjubileum efter att ha avknoppats som eget bolag.

– Det är fantastiskt att se fortsatt förtroende från våra kunder. Vårt team är väldigt dedikerade att bygga den bästa produkt som finns på marknaden och jag ser nu att vi har visat att vi verkligen är en leverantör som våra kunder kan lita på, säger Karlsson. Vi har en fortsatt stark produkt-roadmap och fortsätter att investera i att göra våra lösningar ännu bättre. eSite Tools, eSites inbyggda fjärrstyrning- och rapporteringssystem ger våra kunder mycket viktiga data och insikter i hur deras siter fungerar och vi fortsätter att expandera funktionaliteten.