Nyheter

Största affären någonsin för Montico

Montico ska förse Transtema med 60-80 heltidsanställda elmätarmontörer de närmaste tre åren, som ska arbeta med att byta ut samtliga elmätare för ett större elnätsbolag i sydöstra Sverige. Affären är värd cirka 80-100 miljoner kronor.

– Det är den största affären någonsin i vår bemanningsverksamhet som vi förstås är jätteglada över att ha fått och som har stor betydelse för oss, säger Börje Johansson, vd Montico.

Montico har under många år försett branschen med kompetent personal såsom Tekniker inom el, tele och data.

– Att vi klarar att leverera så här stora volymer är tack vare vårt långsiktiga arbete med att förse marknaden med den här typen av efterfrågade kompetens. Dels har vi egna elutbildningar i Växjö och Norrköping som vi kan rekrytera ifrån, dels vet vi att vi kan hitta många utbildade personer med elbakgrund som idag jobbar i andra branscher, säger Johan Stridh, kundansvarig.

Avtalet med Transtema börjar att gälla våren 2021 och löper under tre år.

– Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Montico både inom bygg och anläggning och el så det kändes naturligt att anlita dem även för detta större uppdrag, säger Adis Wahlén, Sourcing Manager på Transtema Network Services AB.

Totalt är det omkring 300 000 mätare som ska bytas ut i Kronoberg, Östergötland, Kalmar, Jönköping och Blekinge län. Bakgrunden är regeringens nya krav på elmätare i syfte att bland annat öka möjligheten att påverka sin egen elförbrukning. Dessutom behöver många av dagens installerade mätare ersättas då de har nått slutet på sin ekonomiska och tekniska livslängd.