Nyheter

3D-skrivare: Zmorph presenterar ny profil, ny webbplats och en helt ny produkt – Zmorph Fab

3D-utskrifter är på väg att skapa stor utvecklingspotential inom industrisektorn, inte minst i Sverige. Nu har den polska tillverkaren av 3D-skrivare Zmorph, som distribueras i Sverige av 3D Prima, därför valt att rikta in sig på just denna bransch. Företaget presenterar en ny profil, ny webbplats och en helt ny produkt: Zmorph Fab.

Zmorph grundades 2012 i Wroclaw, och har sedan dess arbetat för att erbjuda högkvalitativa multifunktionella 3D-skrivare. Huvudsyftet med projektet var att göra 3D-utskriftsteknik tillgänglig för användare som inte är insatta i programmering, elektronik eller mekanik, men som kan dra nytta av ett enkelt sätt att ta fram prototyper för sina egna produkter.

Under coronapandemin har företaget fått en lite annan roll i hemlandet Polen, genom att de använt sina 3D-skrivare till att tillverka ansiktsskydd till ett tiotal sjukhus.

Nu genomgår företaget en omprofilering för att positionera sig mer mot professionella marknader och möjliggör ytterligare tillväxt inom industrin. Den nya profilen visar på Zmorphs utveckling sedan starten 2012, och har ett modernt tekniskt utseende som stämmer bra överens med den nya Zmorph-kärnan som är uppbyggd kring varumärkesessensen: 3D-skrivare som levererar.

Företagets mission är att utveckla, förbättra och leverera exakt vad kunderna behöver. Zmorphs produktportfölj kommer att växa med nya pålitliga och högkvalitativa 3D-skrivare under de följande åren.

– Det här är det enskilt viktigaste ögonblicket för varumärket Zmorph sedan lanseringen 2012. Vi utvecklades från ett dynamiskt startupbolag till en pålitlig partner för yrkesverksamma i över 120 länder. Omprofileringen kommer att göra det möjligt för Zmorph att expandera ytterligare på den globala marknaden, uppnå globala tillväxtmål och stärka den professionella bilden. Idag blir vi mer konkurrenskraftiga och erbjuder fler möjligheter till våra kunder och affärspartners, säger Bartosz Lanc, CMO på Zmorph.

Lansering av Zmorph Fab I samband med omprofileringen lanseras den nya 3D-skrivaren Zmorph Fab – den mest avancerade och lättanvända allt-i-ett 3D-skrivaren. Den skrivbordsanpassade Zmorph Fab har ett utbytbart verktygshuvud som möjliggör 3D-utskrift, CNC-fräsning, lasergravyr och laserskärning med en och samma enhet.

– Zmorph Fab är gjord för att vara lättanvänd och pålitlig. Det senare är avgörande för en produkt som driver tre olika arbetsflöden och är tänkt att fungera oavbrutet dygnet runt. Nya Zmorph Fabs funktioner bygger på feedback från kunder och affärspartners vilket gör den till den mest avancerade men ändå mest lättanvända allt-i-ett-3D-skrivaren på marknaden, säger Eliza Wróbel, produktchef på Zmorph.

Redan i början av 2021 planeras ytterligare en ny produktlansering – Zmorph i500 för yrkesverksamma inom industrisektorn.