Nyheter

WSP förvärvar miljökonsulten Golder

Som ett led i målet att bli världens ledande miljökonsulter kan WSP avisera att koncernen har för avsikt att förvärva miljökonsulten Golder med 7000 medarbetare världen över. Förvärvet stärker WSP både i Norden och i Europa med 700 nya medarbetare samt en närvaro i ett antal nya europeiska länder.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att kunna förvärva Golder. Det är ett väl ansett bolag och ligger helt i linje med vår globala och europeiska strategi att växa och framför allt att kliva fram som en allt starkare miljökonsult. För svensk del innebär förstärkningen att vi är nära eller faktiskt redan på förstaplatsen på den svenska miljötjänstmarknaden, säger Magnus Meyer, vd WSP Europe.

Det avsedda förvärvet av Golder är en i raden av investeringar i samma riktning. Förra året förvärvade WSP flera miljöinriktade bolag, exempelvis danska Orbicon och nederländska Lievense .

– Utöver dessa förvärv har vi historiskt haft en stark organisk tillväxt på miljösidan, vilket vi kommer att fokusera på även under nästa år och framåt, berättar Kristina Englund, affärsområdeschef för WSP Environmental med idag 600 medarbetare i Sverige. Utöver WSP Environmental arbetar många andra delar inom WSP med angränsande tjänster och hållbarhet i ett bredare perspektiv. Så den här utvecklingen är väldigt spännande för hela bolaget.

Dr. Hisham Mahmoud, Global President and Chief Executive Officer på Golder kommenterar förvärvet såhär:

– Kombinationen av Golders erfarenheter inom industri med WSPs imponerande globala plattform kommer addera värde för både medarbetare och kunder. Vi ser att kultur och värderingar i de båda bolagen kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt, vilket borgar för en framgångsrik integration.

Med förvärvet växer WSP till att vara 54 000 medarbetare varav 14 000 inom miljötjänster. I Norden växer WSP från 1 000 miljökonsulter till 1 300. Förvärvet väntas slutföras under andra kvartalet 2021 därefter kan integrationen av de båda bolagen påbörjas.

Om Golder

Golder grundades 1960 och har sitt huvudkontor i Mississauga, Ontario, och är ett medarbetarägt ingenjörs- och konsultföretag med 60 års erfarenhet inom geovetenskapssektorn, en teknisk nisch fokuserad på jord- och miljöförhållanden. Golder tillhandahåller tjänster inom teknik, sanering, regelverk och efterlevnad, design och miljö till kunder inom bland annat gruv- och tillverknings samt infrastruktur. Golder har 155 kontor med cirka 7000 anställda i mer än 30 länder världen över.