Nyheter

ABB Information Systems väljer för att utöka sina molnlösningar

Google Cloud presenterar idag att ABB har utsett dem för att ytterligare utöka sin närvaro i molnet för affärsområdet Information Systems (IS). ABB, som är en global ledare inom tekniksektorn, har valt Google Cloud för att vara en del av organisationens initiativ ”Rationalizing IT Operations” (RIO), som syftar till att öka skalbarheten och tillförlitligheten hos deras infrastrukturtjänster för samtliga av sina företag.

Google Cloud kommer att samarbeta med ABB:s serviceteam för att leverera en optimerad migrering till molnet som är skräddarsydd för att möta det behov av IS som finns i verksamheten. Samarbetet kommer att implementeras på ett strukturerat sätt i linje med ABB:s nya verksamhetsmodell. Migreringen visar på ABB:s ökade fokus att använda sig av molnet och optimera kapaciteten i deras befintliga datacenter.

Google Clouds kunskaper om data, artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) kommer, tack vare en strategi fokuserad på molnteknik, bidra till att förenkla och förbättra IS-kvalitetssäkring via automatisering och konsolidering av identifierade tjänster som drivs i ABB: s strategiska datacenter och avlägsna webbplatser.

– ABB är en global ledare inom teknik som har varit ett Fortune 500-företag i många år. Vi är väldigt glada att Google Cloud får möjligheten att hjälpa ABB i sin resa mot att driva informationssystems tjänster i molnet när företaget går mot en mer digitaliserad framtid, säger Dominik Wee, VD för Global Manufacturing and Industrial på Google Cloud.

– Vi är glada att samarbeta med Google Cloud för att förbättra konkurrenskraften hos ABB:s informationssystems tjänster och den flexibilitet som vi erbjuder våra interna affärskunder, säger Daniele Lisetto, chef för IS Strategy Office and Sponsor of RIO Program på ABB. 

– Vårt val att inkludera Google Cloud stärker ytterligare vår strategiska vision och driver innovation när vi utökar närvaron i molnet för Information Systems, säger Prabhu Chakravarthy, Group IS Program Leader på ABB.

Om Google Cloud

Google Cloud förser organisationer med ledande infrastruktur, plattformstjänster och industrispecifika lösningar. Vi levererar molntjänster med Googles spjutspetsteknologi i grunden för att ge våra kunder en bas för framtiden genom att hjälpa företag att arbeta mer effektivt och anpassa sig till förändrade framtida behov. Kunder i mer än 150 länder har valt Google Cloud som sin partner i att lösa sina mest kritiska affärsproblem.

Bild av Gerd Altmann