Nyheter

Moelvens första Svenska sågverk får ny vd

Från 1 januari 2021 tar Jonas Jadling tar över som ny vd för Moelven Dalaträ AB.

Jonas Jadling har tjänstgjort i många olika roller utanför och inom Moelven. Nu senast som platschef för Kastets sågverk och tidigare bland annat som vd för Moelven Årjäng såg.

– Jonas har gjort ett utmärkt arbete i sina tidigare roller i Moelven och han har rapporterat till mig under tiden som vd på Årjäng såg. Jag är väldigt nöjd att Jonas väljer att ta på sig denna uppgift, säger ordförande i Moelven Dalaträ och divisionschef i Moelven Timber, Anders Lindh.

Tackar Funk

Peter Funk, som varit vd för företaget i sju år, lämnar nu Moelven.

– Jag vill rikta ett stort tack till Peter som varit med och utvecklat Moelven Dalaträ AB på ett väldigt förtjänstfullt sätt. Under Peters ledning har Dalaträ genomgått en stor omorganisation, förändrat kundbasen och gått från att vara ett utpräglat furusågverk till att numera såga både gran och fura från närområdet.

Moelven Dalaträ AB i Mockfjärd producerar 125.000 m3 sågade trävaror i furu och gran.

Bild av carlwiking