Nyheter

Ny försäljningschef för Universal Robots

Ola Mellström blir försäljningschef för Universal Robots i Sverige. Det är ett led i den danska robottillverkarens satsning på den svenska marknaden.

– Många inser fördelarna med kollaborativa robotar och Universal Robots vill självklart vara drivande i automationsutvecklingen. Med Ola Mellström som Channel Development Manager i Sverige får vi ett extra ess i rockärmen. Han har bred teknisk bakgrund och en god kunskap om den svenska marknaden. Ola kommer att vara lyhörd för nuvarande och potentiella kunders önskemål och behov, säger Mathias Wiklund, VP Global Sales på Universal Robots. 

Ola Mellström kommer närmast från Troax, där han arbetat med maskinskydd för robotceller. Dessförinnan har han arbetat som försäljningsingenjör på Atlas Copco Tools. På Atlas Copco jobbade Ola Mellström nära återförsäljare och på Troax hade Ola Mellström nära kontakt med integratörerna, de som ser till att en robotlösning fungerar på plats hos kunden. I sin nya roll på Universal Robots kommer han att ha nytta av båda perspektiven.

Ola Mellström kommer att vara stationerad i Jönköping, med närhet till många små- och mellanstora företag med stor potential inom automatisering.

– Vi har generellt en fin industri i Sverige, men för att möta den ökade prispressen kommer mer automation att behövas. Intresset ökar konstant, det är en jättespännande tid. Jag ser fram emot att hjälpa svenska företag att bli ännu effektivare, säger Ola Mellström.