Nyheter

Spectrum Technology och Schneider Electric skriver partneravtal inom OEM

Syftet är att hjälpa kunder med komplexa utmaningar i produktionsprocessen, med målet att effektivisera och höja produktionstakten i verksamheten. Den första gemensamma produktutvecklingen har resulterat i en avancerad maskin till det svenska hårvårdsföretaget Maria Nila.

Spectrum Technology utvecklar lösningar inom automatisering och industriella processer för krävande industrier som livsmedels-, fordons- och verkstadsindustrin. Inom automationslösningar gör Spectrum Technology allt från konceptdesign till driftsättning och service av hela produktionslinjer. Nu har företaget skrivit partneravtal inom OEM (original equipment manufacturer) med Schneider Electric. Samarbetet skapar ännu bättre förutsättningar att lösa även mycket specifika produktionsutmaningar.

Första maskinen hos svenska Maria Nila

Den första maskinen som Spectrum Technology har utvecklat i samarbete med Schneider Electric plockar, fyller och paketerar en mängd produkter i varierande storlek och vikt med fullständig spårbarhet i hela produktionskedjan. Maskinen har utvecklats på uppdrag av hårvårdsföretaget Maria Nila i Helsingborg.

– Maria Nila är en drömkund för oss därför att de utgår från prestanda och mål med sin verksamhet och utifrån det ger oss fria händer att komma med förslag på en lösning. Det är exakt så vi vill jobba, säger Jonas Lindholm, vd på Spectrum Technology.

Mekaniken är integrerad i automationen

Partnerskapet har vuxit fram parallellt med den första gemensamma kundordern.

– Vi har ett suveränt samarbete med Schneider Electric. Vi gillar produkterna och att vi kan köpa i princip allt från dem, dessutom fungerar samarbetet med deras tekniker fantastiskt bra, säger Jonas Lindholm.

Schneider Electric levererar allt från givare till styrsystem och operatörsinterface, både mekanik och programvara.

– Det är kombinationen av mekanik och automation som är vår styrka och Spectrum Technology är helt rätt som partner för oss eftersom de helt och hållet utgår från mål och prestanda och är väldigt lösningsorienterade när det kommer till kundernas behov, säger Bengt Jonsson, OEM Solution Sales, på Schneider Electric.

Flera gemensamma uppdrag är under utveckling, bland annat automation i ett större EU-projekt.