Nyheter

ABB och Ericsson samarbetar för att förverkliga Thailands 5G-lösningar

ABB och Ericsson har länge samarbetat i forskningsprojekt i Europa för att studera rollen och fördelarna med 5G inom flexibel automatisering och produktion. Driftsättning och drift av stora flottor autonoma maskiner och robotar som drivs av 5G håller på att bli verklighet. Partnerskapet i Thailand innebär att vi kommer att arbeta tillsammans för att snabba upp den fulla potentialen för 5G inom industriell tillverkning, och detta öppnar dörren för nya digitala möjligheter som stöd för Thailands anammande av Industri 4.0, säger Gianandrea Bruzzone, landsansvarig för ABB Thailand.

ABB Thailand och Ericsson Thailand meddelar idag att man inleder ett samarbete, det första i Asien och Stilla havsområdet, som ska stötta ABB:s kunder och företag i Thailand med Ericssons 5G-lösningar.

Tillkännagivandet ingår i ett globalt strategiskt partnerskap mellan de båda företagen, vilket undertecknades 2019 i en gemensam vision om samarbete för framtida flexibel produktion med automationssystem och trådlös kommunikation som en del av Industri 4.0 och digitalisering.

I och med undertecknandet av avtalet i Thailand kommer Ericsson att bli ABB:s ”Preferred Connectivity Partner” i landet. Avtalet utgör ett ramverk och en möjlighet för ABB och Ericsson att tillsammans snabba upp den digitala omvandlingen av olika företag runt om i Thailand och förbättra stödet för ABB:s kunder med 5G-expertis.

Fokusområdena för samarbetet innefattar ABB:s affärsområden Robotics & Discrete Automation, Industrial Automation och Motion liksom ABB AbilityTM Platform Services. Samarbetet kommer till exempel att omfatta AR-linser för fjärrdriftsättning i tillverkningsmiljöer via 5G i tillägg till globala NB-IoT-uppkopplade motorer och drivenheter genom Ericsson Communication Service Provider-partners och dess IoT-Accelerator-plattform.

ABB har en historia som ingår i utvecklingen av Thailands energi- och industrisektor allt sedan den första motorleveransen till Siam Cement 1913. ASEA och BBC etablerades i Thailand 1978 respektive 1982, och man blev ABB 1988 då de båda företagen gick samman.

Nadine Allen, chef för Ericsson Thailand, säger:

– Vårt samarbete med ABB gör det möjligt för oss att dra full nytta av 5G hos företag inom olika industrier som tillverkning, flygplatser, hamnar, olja och gas samt gruvor. 5G-nätverken kommer att vara lika viktiga för industriföretagen som 4G är oumbärligt för smarttelefonanvändare. För många ligger det omedelbara värdet av 5G inte primärt i höga hastigheter och låga latenser. De viktigaste kraven är istället tillförlitlighet, realtidspositionering, säkerhet och sekretess.