Nyheter

Bemanningsföretaget Tranpenad expanderar: Förvärvar EnFuturum

Tranpenad fortsätter sin expansion och växer nu genom förvärv av bemanningsföretaget EnFuturum AB med kontor i Malmö, Helsingborg och Kristianstad.

EnFuturum grundades 2015 av Peter Nilsson och Peter Wolff med inriktning mot bemanning till logistik, e-handel samt industrikunder.

Bolaget har sedan starten haft en lönsam och stadig tillväxt. Peter Nilsson välkomnar den nya ägaren.

– Ja, vi startade från noll och har idag byggt upp en stabil verksamhet där vi har flera av de största logistikaktörerna som kunder. Nu känner vi att vi är redo att lämna över stafettpinnen till en ny ägare som kan utveckla verksamheten vidare.

Tranpenad har sedan starten för drygt 20 år sedan kontinuerligt byggt sitt varumärke och affärserbjudande.

– Vi fortsätter att lägga Sverigepusslet och när nu tillfälle gavs att stärka vår närvaro och affär i Skåne så tvekade vi inte. Vi har valt att förvärva EnFuturum eftersom det är ett välskött bolag med en liknade affärsmodell som vi har. De har en stark ställning i Skåne med gott rykte och en väl fungerande infrastruktur, vi får nu möjlighet att ytterligare stärka vårt erbjudande. Skåne är en strategisk viktig pusselbit för oss då cirka 20% av Sveriges bemanningsmarknad inom Blue Collar finns där. Vi tar nu på allvar upp kampen att nå en miljard i omsättning och komma upp på topp 5 bland Sveriges största bemanningsbolag inom Blue Collar under 2021, säger Tranpenads VD och ägare Tomas Hulth.

EnFuturums andre delägare Peter Wolff säger så här i en kommentar:

– Jag ser mycket positivt på affären och som ägare och VD för EnRival AB, som är en av landets största privata arbetsförmedlingar, öppnar ett fördjupat samarbete med Tranpenad stora möjligheter för oss och i synnerhet alla de arbetssökande som vi matchar till sysselsättning