Nyheter

Tekniska verken i Linköping beställer XMReality Remote Guidance

Tekniska verken i Linköping beställer XMReality Remote Guidance. Företaget kommer att utrusta servicetekniker inom området mätteknik med lösningen i syfte att snabbare och enklare lösa serviceuppdrag inom verksamheten.

– Det är glädjande att notera att Tekniska verken återigen inom sin bransch går i frontlinjen för ny teknologi. Fördelarna med Remote Guidance är uppenbara inom detta segment och jag är övertygad om att lösningen kommer kommunens invånare tillgodo i form av kostnadsbesparingar, reducerat resande och därmed ett minskat klimatavtryck, säger Jörgen Remmelg, VD på XMReality.

XMReality AB  utvecklar och säljer lösningar inom kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet – Augmented Reality (AR).

Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår.

Produkten används i nästan 60 länder. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR).