Nyheter

Genombrott i den kommersiella kylindustrin

Den kommersiella kylsektorn kan förvänta sig en kraftig ökning av prestanda, energieffektivitet och bekvämlighet med lanseringen av Sanhua Electronic Kit (SEK).

Kylmarknaden kommer att uppleva ett genombrott tack vare den nya plug-and-play-lösningen från Sanhua, en världsledande leverantör av avancerade tekniklösningar för kylindustrin. Fördelarna med SEK-kittet omfattar möjligheten att välja mellan upp till 20 köldmedier och kapacitet upp till 16 kW – allt samlat i en enda box-lösning, vilket ger optimal bekvämlighet för installatörer och tekniker.

Nya SEK-boxen består av SEC-kontrollenhet, LPF elektronisk expansionsventil, tryckgivare (med Packard-kabel) och temperatursensor, vilket möjliggör snabb systeminställning för praktiskt taget alla vanliga tillämpningar. Dessutom minskar risken för läckage dramatiskt med färre lödpunkter, vilket ger större systemtillförlitlighet.

SEK är framtaget för att ersätta termostatiska expansions- och magnetventiler i tillämpningar med HFC- och HFO-köldmedier. Denna kompletta och enkla lösning ger överlägsen prestanda tack vare en mer stabil kylningsprocess med optimal kontroll av överhettning, vilken är både snabb och exakt. Dessutom förekommer ingen pulsering eller buller, bara smidiga öppnings- och stängningsoperationer som drivs av den senaste stegmotortekniken. Eftersom öppningen kan kontrolleras från 10 till 100% är det möjligt att erbjuda ett brett kapacitetsintervall med samma produkt.

Kärnan i SEK är SEC-kontrollenheten, vars primära funktion är att kontrollera överhettningssuget i kylsystemet med hjälp av en avancerad PID-algoritm. Ingångarna inkluderar trycktransmitter, temperatursensor och RS485 Modbus (alla modeller har en RS485-port för kommunikation).

SEK är framtaget med fokus på hållbarhet – slutkunderna kan till exempel dra fördel av en minskning av energiförbrukningen med upp till 28% jämfört med en termostatisk expansionsventil (TXV). Dessutom är SEK helt kompatibel med A2L-köldmedier, medan dess helt förseglade ventilkropp och snabba reaktionstid (för bättre kontroll av kylmedelsglidning) hjälper till att leverera en installation med låg miljöpåverkan.

Kompatibilitet erbjuds faktiskt med alla vanliga köldmedier som finns på marknaden. Ett enda kit som är lämpligt för så många köldmedier är extremt fördelaktigt jämfört med att ha en TXV för ett (eller kanske två) köldmedier, vilket innebär att lagerhållningen kan minskas avsevärt.

Alla kylinstallatörer eller tekniker som är intresserade av ett komplett och enkelt elektroniskt kit som ger bättre kontroll, bredare köldmediekompatibilitet och lägre energiförbrukning borde efterfråga nya SEK från Sanhua.