Nyheter

Wipro tecknar femårskontrakt med Fortum

Wipro Limited, globalt tjänsteföretaget inom IT-, konsult- och affärs-processer, tillkännager att man har tilldelats ett femårskontrakt för applikationshantering och SIAM-tjänster (Services Integration & Management) av Fortum.

Enligt avtalet ska Wipro underhålla och vidareutveckla Fortums applikationsportfölj med hundra-tals applikationer och över 11 500 användare i 18 länder, och ge support dygnet runt för verk-samhetskritiska applikationer. Med den egna AI- och automatiseringsplattformen Wipro HOL-MES™ förbättras slutanvändarupplevelsen genom processautomatisering. Dessutom hjälper Wi-pros SIAM-lösning Fortum att samla och få översikt över alla företagets IT-leverantörer.

Tuomas Salosaari, VP, Operation Services, Business Technology på Fortum säger:

– Vi valde Wipro som partner för att de har stor erfarenhet och förmåga att leverera en flexibel och effektiv lösning till oss. Vi tror att båda företagen verkligen kommer att gynnas av det här samarbetet.

Sarat Chand, vice vd och chef för EMEA Utilities hos Wipro Limited, säger:

– Det gläder oss att Fortum valde oss som partner. Uppdraget är helt i linje med hur vi arbetar för att tillsammans med våra kunder styra energiövergången mot en hållbar värld. Både den växande efterfrågan och energimedvetna prosumenter driver på den rena energirevolutionen snabbare än tidigare, vilket inspirerar till nya idéer och till sådana här partnerskap. Avtalet slöts under den pågående pandemin, och vi uppskattar verkligen det exceptionella engagemanget hos både Fortum och Wipro.

Carl-Henrik Hallström, chef för Norden och Baltikum hos Wipro Limited, säger:

– Detta är ett viktigt framsteg i Wipros planer för Norden och Baltikum. Vi tror att det här samarbetet blir ett vinnande koncept för innovation och tillväxt där det ena företaget verkar inom energisektorn och det andra inom smarta tekniska lösningar.