Nyheter

Världens högsta träbyggnad – Mjöstornet i Norge – vinner pris

Nu inne på sitt sjätte år har utmärkelsen blivit ett populärt årligt evenemang i Storbritannien som en relevant och viktig del av träindustrin.

Mjöstornet i Brummundal Norge är med 85.4 m över havet världens högsta träbyggnad och utmärkelsen ”Årets Projekt” vid WPA:s ceremoni togs hem utav Woodsafe Timber Protection för den brandskyddsimpregnerade träfasaden.

Mjöstornets träfasad är en Thermowood D Furu som levererats utav Woodify AS och brandskydsimpregnerats med Woodsafe Fire-X (WFX) för exterört bruk.

– Att Woodsafe tar hem priset i en stenhård internationell konkurrens är ytterligare en värdemätare att våran service, tjänster och slutprodukt är i topp inte bara på den skandinaviska marknaden utan även internationellt, säger marknadschef Daniel Pesic.

I år har förutsättningarna varit annorlunda i och med Covid-19 och för att kunna garantera säkerheten för alla deltagare genomfördes WPA Avards Event i ett virtuellt utrymme.

WPA:s verkställande direktör, Gordon Ewbank och evenemangets värd kommenterade:

– Att anordna utmärkelsen 2020 som ett online-evenemang innebär att vår bransch trots Covid-19 fortfarande kan samlas på ett säkert sätt för att erkänna och belöna excellens.

– Team Woodsafe hedras av den här utmärkelsen och ser fram emot kommande år med en rad av nya superhäftiga projekt i pipelinen, säger Thomas Bengtsson VD.

https://www.thewpa.org.uk/