Nyheter

I ny tappning: Världens kraftfullaste motorsåg

MS 881 från STIHL är världens kraftfullaste serietillverkade motorsåg och lanseras i Norden under november. Den robusta och samtidigt bekväma maskinen kan användas med svärd på upp till 150 cm för de riktigt stora uppdragen.

MS 881 ersätter modellen MS 880 som tidigarehar varit världens starkaste motorsåg i serietillverkning. Ingen annan tillverkare erbjuder motorsågar med samma cylinderkapacitet och kraft.

– Det här är motorsågen för de stora jobben och träden. Maskinens kapacitet och möjligheten att använda så långa svärd som 1,5 meter gör den framförallt populär på sågverk och vid fällning av stora träd, säger Mats Gustafsson, produktchef STIHL Norden.

Nya MS 881 är utrustad med STIHL 2-MIX motor som kombinerar låga utsläpp och bränsleförbrukning med låg vikt och snabb acceleration. Givetvis uppfyller motorsågen de nya EU5-reglerna gällande avgasnormer.

Även till utseendet har motorsågen fått en uppdatering med modern design, tydliga siktlinjer för rikt- och fällskär och rundare grepphandtag. MS 881 är också utrustad med dekompressionsventil och ElastoStart – ett fjädrande reglagesystem som gör den enkel och bekväm att starta.

– MS 881 är oerhört kraftfull men designad för att underlätta även de tuffaste uppdragen. Användarvänligheten är alltid viktig för STIHL och med denna motorsåg får användaren en robust och pålitlig motorsåg som är snäll att använda, säger Mats Gustafsson.

Ytterligare uppskattade egenskaper är tanklocket med bajonettfattning och integrerade låsmuttrar i kedjekåpan. Kedjan kan enkelt och säkert sträckas på sidan av maskinen.