Nyheter

Nytt styr- och reglersystem från Enrad

Enrad AB lanserar nytt styr- och reglersystem till sina aggregat. Systemet är utvecklat ihop med branschledande Carel och är en del i Enrads pågående lönsamhetsarbete. Flera aggregat med det nya systemet är redan beställt av Bolagets norska grossist, ABK.

– Vi har kunnat föra över våra funktioner och driftsätt till ett standardiserat system som är en viktig del för vår fortsatta tillväxt och framförallt export. Med en global aktör som Carel i ryggen kan vi optimera komponentkostnader för system och funktioner vilket kommer innebära lönsamhetsförbättringar. Det har varit ett projekt som pågått länge så det känns väldigt bra att vara i hamn, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

Systemet från Carel innebär att Enrad lämnar sitt egenutvecklade system.

– Kunderna tycker det är väldigt positivt med bytet till Carel. Att driva egen utveckling av programvara och hårdvara kostar för mycket, istället vill vi lägga resurserna på att hjälpa våra kunder med att förbättra miljön, avslutar Andreas Bäckäng. 

De första aggregaten med systemet levereras i december och installeras i Norge under Q1 2021.

Om Enrad AB

Enrad är en av Sveriges ledande utvecklare av kyl- och värmeanläggningar som drivs av naturliga köldmedier. Energilösningarna är fokuserade på applikationer inom fyra segment, butikskyla, komfortkyla, processkyla och värmepumpslösningar riktat mot livsmedelsbutiker, serverhallar och flerfamiljshus samt kommersiella fastigheter. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer produkterna från sin anläggning i Borås.

www.enrad.se