Nyheter

Science Village Scandinavia skriver på hyresavtalet för the Loop i Lund

Science Village Scandinavia AB skrev under fredagen på ett hyresavtal med Skanska för den planerade konsertsalen i the Loop.

– Den här flexibla lokalen ger oss stora möjligheter att attrahera internationella besökare till Lund och Science Village. Att få en sådan här konferens- och evenemangssal på plats i Science Village skapar värden för både ESS och MAX IV samt stödjer universitetets framtida etablering. Samtidigt får en fantastisk plats för kulturevenemang i området, säger Christian Lindfors, Vd Science Village Scandinavia AB

– Det är bra att avtalet för salen nu är klart så att den kan komma att realiseras. Detta är ett mycket smart upplägg med delade funktioner och användningsområden, vilket gör att varje enskild funktion får väsentligt lägre kostnader än vid ett traditionellt upplägg. Huset och området får samtidigt en högre utnyttjandegrad och en större mångfald av besökare, under en större del av dygnets timmar och veckans dagar. Här visar vi ett fint exempel på samverkan och nytänkande som passar väl in på platsens karaktär, säger Hans Fransson, Senior affärsutvecklare, Skanska.

Syftet med Science Village Scandinavia AB är att bygga ekosystemet kring ESS och MAX IV. En lokal av den här typen är en viktig pusselbit mot visionen om att effektivt koppla samman forskningsanläggningarna med de regionala, nationella och internationella forsknings- och innovationssystemen. Vinnova föreslog tidigare i år att en nationell teknikpark etableras med bas i Science Village.

Ett av de tydligaste önskemålen från MAX IV och ESS är att det i Science Village ska finnas en samlingslokal som kan användas både för interna möten och för internationella symposier och föreläsningar. Lunds universitets etablering i Science Village gynnas också av att det redan i ett tidigt skede finns en stor aula att tillgå för föreläsningar men även för vetenskapliga konferenser.