Nyheter

Nej till försäljning av Elektra Nät och Helsinge Elhandel

Under fredag kväll hölls en extra bolagsstämma i AB Edbyns Elverk. Aktieägarna röstade där nej till en försäljning av Elektra Nät och Helsinge Elhandel.

En extra bolagsstämma i AB Edsbyns Elverk röstade under fredagskvällen nej till försäljningen av Elektra Nät och Helsinge Elhandel till Ellevio. 59 procent av stämman röstade för en försäljning och 41 procent emot. Då kvalificerad majoritet, det vill säga två tredjedelar av rösterna, gäller för att kunna ändra bolagsordning så förhindras försäljningen och affären kommer därmed inte att genomföras.

Detta trots att styrelsen och de tre största aktieägarna, som representerar 29 procent av rösterna, stod bakom en rekommendation av försäljningen och 59 procent ställde sig positiva på stämman.

– Vi är självklart besvikna över att aktieägarna röstade nej till affären. Vi är övertygade om att vi skulle vara en bra ägare till Elektra Nät, men vi respekterar naturligtvis ägarkollektivets beslut, trots att styrelsen och de största aktieägarna rekommenderade budet. Ellevio kommer att fortsätta vara en stark aktör i Hälsingland och satsa på att rusta våra elnät i området för framtiden, säger Ellevios vd Johan Lindehag.