Nyheter

Ny VD för Mälar Sprinkler AB

Johan Carlsson har tillträtt som VD för Mälar Sprinkler AB. Johan efterträdde Sigge Forsblom som kvarstår som delägare och som tillsammans med Johan kommer att fortsätta utveckla bolaget som Senior Advisor med fokus på försäljning och kalkyl.

Johan kommer närmast från rollen som Konstruktör och Sakkunnig inom bolaget, en roll som han haft sedan 2012. Johan har även varit ansvarig för Mälar Sprinklers Konstruktionsavdelning som idag består av fem medarbetare.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag och att fortsätta utveckla Mälar Sprinklers lönsamma verksamhet tillsammans med Sigge och teamet här på Mälar Sprinkler. Mitt mål är att vi ska fortsätta vara en av branschens mest attraktiva och lönsamma samarbetspartners inom konstruktion, installation och service av olika sprinklerlösningar, säger Johan Carlsson, VD, Mälar Sprinkler AB.

Sigge Forsblom tillträdde som VD för Mälar Sprinkler i samband med Sandbäckens förvärv av bolaget 2017. Under hans tid har bolagets omsättning vuxit med över 25 procent och i dag omsätter Mälar Sprinkler cirka 100 Mkr och sysselsätter drygt 55 egna medarbetare.

– Jag är stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit under mina år som VD och lämnar nu med trygg hand över stafettpinnen till Johan. Det ska bli kul att få mer tid att fokusera på den operativa verksamheten och bli mer aktiv i våra kundrelationer, något jag faktiskt har saknat, säger Sigge Forsblom.

Johan kommer tillsvidare även att kvarstå som ansvarig för bolagets konstruktionsavdelning.

Fakta:

Sandbäckens är en av Sveriges ledande leverantörer av installation och service av rörtekniska lösningar. Verksamheten erbjuder marknaden kostnadseffektiva tjänster inom bland annat VS, kyla, sprinkler, brandskydd (gassläck, vattendimma, brandlarm), medicinska gaser, fjärrvärme. Koncernen är idag etablerade genom dotterbolag på drygt 30 orter i Sverige och har tillsammans cirka 800 medarbetare. I Sandbäcken-koncernen ingår även Mälarsprinkler AB, Sprincom AB och Rörproduktion Sverige AB med tillhörande dotterbolag.