Nyheter

Svenska Midsummers byggnadsintegrerade solpaneler lanseras på iberiska halvön

Den svenska leverantören av tunna och lätta byggnadsintegrerade solpaneler – Midsummer, har tecknat ett samarbetsavtal (letter of intent) med den främsta spanska leverantören av enskikts-membrantak Rollgum Corp. De båda företagen ska tillsammans erbjuda tak integrerade med solpaneler till kommersiella kunder i Spanien, Portugal och Andorra.

Rollgum Corp är officiell och exklusiv distributör i Spanien, Portugal och Andorra av Firestone Building Products, vilka inkluderar ett brett sortiment av innovativa och hållbara produkter för tak och byggnader. Firestone Building Products är ett dotterbolag till Bridgestone, världens största tillverkare av däck och andra gummiprodukter som bl a äger det klassiska däckvarumärket Firestone.

En av Firestone Building Products ledande produkter för tak är UltraPly TPO roofing solution, ett membrantak med ett skikt som är en av världens snabbast växande kommersiella takprodukter med oöverträffade fördelar inom prestanda och installation och lämplig för många olika typer av byggnader.

I och med Midsummers och Rollgum Corps nya samarbete, kommer kommersiella kunder på den iberiska halvön snart att kunna installera så kallade TPO-tak (Thermoplastic Polyolefin, lätta membrantak av hög kvalitet) som är integrerade med Midsummers avancerade, lätta, flexibla och icke-perforerade tunnfilmspaneler så att taken blir energiproducerande – en idealisk lösning i dessa soliga länder.

– Som den ledande leverantören av avancerade takprodukter i Spanien och Portugal, letar vi ständigt efter nya innovativa lösningar för vår växande kundbas. Med Midsummers tunnfilmssolpaneler tar vi ett stort steg framåt för att erbjuda marknaden den allra bästa taklösningen tillsammans med den allra bästa solenergiteknologin, helt integrerad, säger Joan Palou, grundare av och VD för Rollgum Corp.

Midsummers solpaneler av modellerna WAVE, BOLD och SLIM är ledande på världsmarknaden för tunnfilmsteknologi. Tack vare att de endast är 2 millimeter tjocka, flexibla och böjbara samt extremt lätta att installera, så rankas produkterna som de bästa solpanelerna globalt sett.

– Vi är mycket glada över att kunna offentliggöra detta nya samarbete och tillsammans med Rollgum Corp kunna erbjuda estetiskt tilltalande och hållbara tunnfilmspaneler perfekt integrerade med Rollgums högkvalitativa membrantak till en enorm potentiell marknad i Spanien och Portugal. Vårt sortiment av tunnfilmssolpaneler är den enda praktiska lösningen för alla de membrantak som täcker fabriker, lagerlokaler, köpcentrum och andra kommersiella byggnader, eftersom traditionella solpaneler baserade på kisel med glas och aluminiumramar helt enkelt är för tunga för dessa typer av tak, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

– Ett byggnadsintegrerat soltak producerar elektricitet för uppvärmning, nedkylning och drift av byggnaden och dess verksamhet. Elen kan också säljas till nätet om det inte används i byggnaden. Det är en strukturellt, ekonomiskt och miljömässigt sund investering!, avslutar Sven Lindström.

Bild av Steven Yu