Nyheter

Atlas Copco Industriteknik installerar 5G-infrastruktur

Atlas Copco har i samarbete med Ericsson och Telenor installerat ett 5G-nätverk samt färdigställt integration av stödjande produktprogramvara. Installationen i integrationslaboratoriet i Sickla är en av de första implementeringarna av en 5G-infrastruktur i industriell miljö.

5G ger högre datahastighet, förbättrad latens (mindre fördröjning) och stabilare anslutning jämfört med Wi-Fi-nätverk. Därmed möjliggörs flexibel och tillförlitlig datakommunikation vilket i sin tur förbättrar produktivitet och prestanda.

– Redan idag är mer än 90% av våra verktyg uppkopplade till våra kunders system, de flesta via fasta kopplingar, säger Lars Eklöf, President på Atlas Copco Motor Vehicle Industry Division. På grund av industrins ökande behov av flexibilitet har vi även en stor del system som är uppkopplade trådlöst genom olika teknologier. 5G-nätet skapar utökade möjligheter inom automatisering och intelligenta system.