Nyheter

Ny vd för GodEl

Den 1 oktober tillträder Maria Erdmann som vd för elbolaget GodEl. Hon kommer närmast från GodHjälp som under Coronatiden organiserat tusentals volontärer för att distribuera mat och apoteksvaror till riskgrupper.

Maria Erdmanns karriär i svenskt näringsliv har haft en tydlig hållbarhetsprofil. Innan GodHjälp var hon COO på den digitala brevlådan Kivra. De frågorna var även med henne när hon arbetade på Bredbandsbolaget och som projektledare på Stockholms Filmfestival.

– Näringslivet är på väg att förändras på riktigt. Tidigare var socialt ansvarstagande, miljö och klimat ofta något företagen kände sig tvungna att jobba med för att inte framstå som sämre än konkurrenterna. Idag inser allt fler att hållbarhet i alla dimensioner är en grundförutsättning för deras verksamhet. Det är inspirerande att få leda ett bolag som ligger i framkant i dessa frågor, säger Maria Erdmann, tillträdande vd på GodEl.

Elbranschen är komplicerad och kunderna hamnar ibland i kläm. GodEl satsar på att involvera kunderna i verksamheten så mycket det går. Bland annat får kunderna rösta om vilka välgörenhetsorganisationer som ska få bolagets vinst och kunderna erbjuds utbildning i vad ett klimatpositivt elavtal är.

– GodEl känns som ett oerhört modernt bolag. Vi driver på för en schysstare elmarknad utan lockpriser och annat som riskerar att lura kunder. Det ger oss förutsättningar att göra skillnad för Sveriges alla elkunder och för klimatet, säger Maria Erdmann.

Bild av Michael Kleinsasser