Nyheter

Rostskydd för tunga laster

Med den unika ytkonverteringen nsd tupH kan NORD DRIVESYSTEMS erbjuda ett rostskydd som är jämförbart med rostfritt stål. Ytkonverteringen kan kombineras med flera flexibla och modulära drivenheter. Drivlösningar finns i många olika storlekar som snäckväxlar, parallellväxlar, parallellaxelväxlar och vinkelkuggväxlar och kan fås med oventilerade motorer och tillhörande drivelektronik.

I livsmedelsindustrin måste anläggning och maskiner liksom drivteknik  skyddas mot smuts, fukt, sprutande vatten och aggressiva media. Men ytan på lackerade enheter skadas lätt och ger inget permanent skydd.

Drivenheter av rostfritt stål är förhållandevis dyra och ytkonvertering med nsd tupH på aluminiumhus är ett ekonomiskt alternativ som avsevärt förlänger komponentens livslängd i krävande omgivningar.

En vitbok från NORD DRIVESYSTEM om korrosionståliga drivlösningar för hygenisk produktion finns nu för nedladdning. nsd tupH-behandling kan erbjudas för merparten av NORDS modulära drivsystem i aluminium, däribland flera växelserier, oventilerade motorer och decentraliserad drivelektronik.

Passar många industriella applikationer

Eftersom ytor på drivenheter i industriella miljöer ofta utsätts för slitage och stötar ger inte ens de bästa rostskyddande lackeringar ett effektivt skydd. När en yta skadats tränger ofta rost in, och reparationer hjälper bara tillfälligt.

Ytkonvertering med nsd tupH däremot är mer robust än lackering och även skador förblir isolerade till ett begränsat område. Drivenheter med ytkonverteringen nsd tupH passar inte bara hygienkänsliga applikationer inom livsmedelsindustrin utan också för olika tillämpningar i processindustri och farmaceutisk industri. De kommer typiskt till användning för transportörer, pumpas, blandare och omrörare och även i vattenverk, reningsverk och biltvättar.

Läs mer:

https://info.nord.com/de/nsd-tuph-whitepaper