Nyheter

Studsvik tecknar avtal med kunder i Kina

Affärsområde Bränsle- & materialteknik på Studsvik har tecknat avtal med två kunder i Kina. Avtalen öppnar en av världens största och snabbast växande kärntekniska marknad för affärsområdet.

Bränsle- och materialteknik har under 5 år arbetat med kinesiska kraftbolag och myndigheter inom internationella forskningsprojekt. De avtal som nu tecknats skapar förutsättningar för långsiktiga affärsrelationer och strategiska samarbeten. Tjänsterna genomförs 2020 till 2022 och ger en förbättrad basbeläggning inom affärsområdet.

Studsvik har världsledande laboratorier utformade för behandling och undersökning av bestrålade reaktormaterial och kärnbränsle samt mångårig erfarenhet av internationella transporter.

– Kina är en strategiskt viktig marknad för hela koncernen. Det är mycket glädjande med detta genombrott som bidrar till en fortsatt utbyggnad av kärnkraften i Kina där kärnkraften spelar en viktig roll i klimatomställningen, säger koncernchef Camilla Hoflund.