Nyheter

Nya portabla bandsågar: DPB183 och DPB184 från Makita

Makita presenterar två nya portabla bandsågar: DPB183 och DPB184. De levererar en bandhastighet på 3,2 m/s och deras robusta och kompakta aluminiumstruktur möjliggör stabil kapning även i trånga utrymmen.

Sågarna skiljer sig åt i kapacitet och vikt, men båda är effektiva och smidiga val för snabb och gnistfri kapning av metall.

Säker och snabb kapning, även i trånga utrymmen

Både DPB183 och DPB184 drivs av en kolborstfri motor, som ger en bandhastighet på 3,2 m/s. Detta möjliggör en snabb och gnistfri kapning av t.ex. metallrör och hydraulslangar. DPB184 har en kapkapacitet på 51 x 51 mm och på DPB183 är den på hela 61 x 61 mm.

Sågarna har en robust aluminiumstruktur och de är väldigt kompakta. Detta möjliggör stabil och bekväm kapning även i trånga utrymmen.

Utrustade med praktiska funktioner

De portabla bandsågarna har många praktiska funktioner. Deras justerbara stoppplattor gör det enkelt att klippa rör nära väggar, golv och tak. Sågarna kan också enkelt justera spåren av klingan genom att vrida skruven med insexnyckeln, som levereras med maskinerna.

Låg vikt och enkel att använda

Sågarna är enkla att använda och de är till och med lämpliga för enhandshantering, eftersom sågarna har ett hjulskydd som omsluter bladet utanför skärområdet. Maskinerna är också lätta: DPB183 väger 3,9 kg med ett batteri och DPB184 är ännu lättare och väger endast 3,6 kg. Under pauser kan sågarna hängas upp på de integrerade krokarna.

– Dessa bärbara bandsågar erbjuder snabb och exakt kapning med låga ljudnivåer. Jämfört med t.ex. en vinkelslip, är kapningen av metall med sågarna mycket säkrare eftersom det är gnistfritt och ingen fara för kickback, kommenterar från produktchefen Magnus Eklund.

Fuktioner DPB183/DPB184:

Kolborstfri motor

Dubbel LED-beysning

Kapacitet: 61 x 61 mm / 51 x 51 mm

Bandhastighet: 3,2 m/s

Ljudtrycksnivå: 80 dB(A)

Vikt med batteri: 3,9 kg / 3,6 kg

Mått (LxWxH): 392 x 174 x 242 mm / 373 x 162 x 223 mm