Nyheter

Nytt vindkraftsprojekt i Liden utanför Timrå: EAG Rental AB levererar hyresmaskiner

Stenger & Ibsen Construction AB kommer i skogarna utanför Liden i Timrå kommun att bygga ca 70km interna vägar, anlägga kranplaner samt gjuta fundament till 59st nya vindkraftverk som levereras av tyska Enercon som även är beställare av infrastrukturen.

I totalentreprenaden ingår även förläggning av det interna elnätet och fiber som omfattar ca 65km kraftkabel. Stenger & Ibsen Construction Sverige  är specialister inom anläggning av vägar och fundament till landbaserade vindkraftsparker i alla storlekar.

Projektet är ett av de större vindkraftsprojekten i regionen och som samarbetspartner för hyresmaskiner har Stenger & Ibsen Construction valt att samarbeta med EAG Rental AB. Det norrlandsbaserade företaget med depåer i Kramfors, Sollefteå, Sundsvall och Östersund erbjuder kundanpassade helhetslösningar för bygg & anläggningsbranschen och den offentliga och privata sektorns behov av hyresmaskiner, utrustning och utbildningar.

EAG Rental AB kommer bland annat att leverera tillfälliga lokaler i form av bodetablering och personalvagnar, hjullastare, vältar, gjututrustning, tjältiningsaggregat mm till projektet.

– Vi har lång erfarenhet av vindkraftsprojekt och vet vad som krävs i form av service och flexibilitet när arbetet utförs på områden i glesbygd. Vi finns strategiskt placerade med tre kompletta uthyrningsdepåer i närområdet vilket är otroligt viktigt i projekt av denna storlek, säger depåchef & projektledare Anders Lundin på EAG Rental AB.