Nyheter

Ny vd för Luleå Energi

– Det känns fantastiskt roligt och inspirerande att ha fått det här förtroendet. Det är en ynnest att få möjlighet att leda ett energibolag i en tid av stor förändring, i en bransch som är helt central för den fortsatta omställningen till ett fossilfritt och hållbart samhälle. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med alla inom bolaget fortsätta utveckla Luleå Energi-koncernen, säger Malin Larsson.

Malin kommer närmast från Vattenfall där hon ansvarat och lett Vattenfall Vattenkrafts svenska investeringsverksamhet. Inom området ligger även dammsäkerhet, miljö och teknikutveckling. Malin är en erfaren chef med hög kompetens inom produktion, underhåll och investeringsverksamhet och har kunskap och erfarenhet från många olika branscher som gruv-, stål-, och fordonsindustrin.

– Vi är väldigt glada att ha kunnat rekrytera Malin. I Malin har vi hittat en vd som på bästa sätt kommer att leda och fortsätta att utveckla Luleå Energi-koncernen. Energibranschen i stort, och vi som koncern, är inne i en fantastisk intressant tid och det händer mycket i många av våra verksamheter och i Luleå som stad och vi vet att Malin kommer gilla att jobba med de utmaningar som vi står inför. Hon har helt rätt profil och kommer kunna fortsätta den utvecklingsresa som koncernen påbörjat med fokus på digitalisering, hållbarhet och fortsatt utveckling av Luleås unika energisystem, säger Jens Lundqvist, styrelseordförande Luleå Energi.

Malin tillträder tjänsten som vd i mitten av november och fram tills dess fortsätter Bengt Hietaniemi axla rollen som tillförordnad vd.