Nyheter

Bosch och GARDENA i batterisamarbete

Ett och samma batteri till många olika varumärken. Bosch och GARDENA startar nu tillsammans med andra ledande varumärken batterisamarbetet Power for All Alliance. Detta ger användarna en större flexibilitet än någonsin och möjliggör för dem att kunna använda ett och samma 18 V-batteri till alla sina elverktyg, trädgårdsredskap, hushållsapparater och andra produkter.

Ett batteri till många olika varumärken. Det blir verklighet när Bosch och GARDENA nu tillsammans med andra ledande varumärken startar ett batterisamarbete för produkter som man använder i hem och trädgård: Power for All Alliance.

Det är Bosch Power Tools som nu öppnar upp sin plattform med 18 V-batterier för andra tillverkare.

– Detta ger användarna mer flexibilitet än någonsin tidigare och möjliggör för dem att kunna använda ett och samma
18 V-batteri till alla sina elverktyg, trädgårdsredskap, hushållsapparater och andra produkter från Bosch, GARDENA, Emmaljunga, Gloria, Wagner och Rapid. Det säger Henk Becker, ordförande för Robert Bosch Power Tools GmbH.

Power for All Alliance sparar tid, pengar och utrymme för kunderna när flera batterier från olika märken ersätts med ett enda. Det gemensamma målet är att erbjuda användarna det största batterisystemet för flera varumärken, oavsett om det handlar om DIY-verktyg, trädgårds- och rengöringsverktyg eller hushålls- och fritidsapparater.

– Våra användare letar efter ett starkt, pålitligt och mångsidigt batteri som de kan använda för många ändamål i och runt sitt hem och trädgård. Det är därför vi på GARDENA beslutade oss för att gå samman med Bosch och utgöra grunden för det här samarbetet, säger Pär Åström, chef för GARDENA

GARDENA kommer att konvertera hela sitt 18 V-sortiment till Alliance-systemet inför trädgårdssäsongen 2021.