Nyheter

NSK Verify-appen uppgraderas för att även omfatta industrilager

NSK Verify-appen har uppgraderats till att omfatta företagets sortiment av allmänna, stora och extra stora lager för industriella tillämpningar. När NSK Verify autentiseringsapp först lanserades fokuserades från början företagets superprecisionslager, som är designade för användning i verktygsmaskiner. Genom att utöka gratisappen till ytterligare produktlinjer uppnås effektivare drift och IT-baserad anläggningshantering till en bredare industri.

NSK Verify tillhandahåller äkthetsinformation genom läsning av 2D-streckkoden som skrivs ut på varje lagerförpackning och kontrollerar den mot NSK-databasen. Faktorer som äkthet och spårbarhet är avgörande i en tid då piratkopierade lager ofta förekommer, trots att en betydande mängd NSK-resurser går åt till identifiering och lagföring av förfalskare.

När det gäller allmänna lager inkluderar NSK Verify nu företagets stora koniska rullager och stora cylindriska rullager. Gigantiska lager finns också i den uppgraderade appen, inklusive sfäriska rullager, kullager, cylindriska rullager, koniska rullager, trycklager och delar av gigantiska lager. Dessutom kommer användare av extra-gigantiska lager att hitta stöd för dessa produkter i NSK Verify.

Vid läsning av 2D-koden fastställer NSK Verify inte bara lagrens äkthet, utan kontrollerar antalet åtkomstförsök med produkt-ID, det individuella identifieringsnumret och – för allmänna lager – det 20-siffriga produktnumret. Dessutom – för superprecisionslager – erbjuds inspektionsinformation, inklusive dimensionstoleranser, körnoggrannhet och smörjtyp. Med NSK Verify tillhandahålls bekväma länkar till produktdata, kataloger och branschspecifik information för att förenkla designintegrationen.

Appen fungerar med alla japansktillverkade NSK-lager med ‘N’-symbol i det nedre högra hörnet av 2D-koden på förpackningens etikett – som började användas 2018. Användning av NSK Verify på äldre lager kommer att resultera i ett felmeddelande.

Användare som installerat den tidigare versionen av NSK Verify kommer att meddelas automatiskt när den senaste versionen har lanserats.

Appen är tillgänglig som en gratis nedladdning från Apple-butiken (för iOS-användare) och Google Play (för Android).