Nyheter

Munters får order för litiumbatteriproduktion i USA

Munters, leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling, har fått en order i USA gällande en klimatlösning med mycket låg luftfuktighet för en produktionsanläggning av litiumbatterier. Detta marknadssegment är ett av Munters prioriterade tillväxtområden. Ordervärdet är cirka MUSD 12.

– Vi är mycket nöjda med att ha fått en stor order för våra avfuktningslösningar på den snabbt växande litiumbatterimarknaden, som är ett av våra tre prioriterade marknadssegment. Vi arbetade mycket nära med alla involverade parter i detta projekt för att utveckla den bästa övergripande lösningen från prestanda till energieffektivitet till servicebehov. Vårt fokus är alltid att leverera högt kundvärde genom att tillhandahålla kompletta och energieffektiva lösningar. Genom vår applikations- och branschkunskap kan vi ge varje kund det bästa värdet, säger Peter Gisel-Ekdahl, vd affärsområde AirTech.